Blogg   |   Om webbplatsen   |   Kontakta oss


Hitta rätt löshår

Att hitta ett löshår som passar dig är en konst i sig, men om man går igenom rätt saker så ska det inte vara något större problem att få ett löshår som passar en. Här följer en liten guide till dig som funderar på att köpa nytt löshår, eller kanske löshår för första gången!

Vart köper man löshår?

Att hitta en salong eller butik som säljer löshår är inte jättesvårt, men det gäller att man hittar ett ställe som är seriöst, har kunnig personal och där själva löshåret håller god kvalitet. För den som bestämmer sig att handla sitt löshår online så är en god idé att googla på butikens namn och se ifall det finns t ex. något blogginlägg eller forumtråd som skrivit eller gjort en recension om butiken. Det är oftast på detta sätt man får fram om det är en bra butik som man vågar lita på eller om det bara är skräp som de säljer.

Det bästa tipset är egentligen att handla från de större leverantörerna, då dessa är välkända och med det seriösa, dessa butiker har oftast bäst kundservice och bättre villkor. På denna sida har vi listat tre av de bästa löshårs-leverantörerna, de är billiga men håller alla tre en hög kvalité på sina hår. Självklart finns det billigare butiker än så, men oftast är det då inte äkta mänskligt hår, eller så är kvalitén sämre, det finns alltid en anledning bakom allt för låga priser.

Vi rekommenderar Rapunzel of Sweden, Lyko.se och Glamaholic.se!

Vilket löshår ska jag ha?

Det första man ska ta ställning till är vilken löshårsmetod som du ska köpa, detta kan vara svårt att veta, men vi här förklarar vi de vanligaste och mest skonsamma metoderna för att ge dig en bra översikt över vilken som passar dig och ditt hår bäst:

Clip-on extensions: Detta är ett tillfälligt löshår som man sätter fast i håret med clips. Oftast är löshåret fördelat på sju delar, alla med olika många clips för att sedan sättas fast på särskilt vis för att passa just ditt huvuds form. Hela löshåret sätter man i på mindre än 5 minuter och kan sedan ha det i en hel dag, perfekt för den som gillar förändringar och bara önskar långt hår ibland. Metoden är skonsamt för håret, mycket för att du inte sover på det eller har det i allt för långa stunder. Detta är idag den populäraste löshårsmetoden. Denna metod passar utmärkt för dig med tunt hår, och även dig med tjockt (tänk bara på att köpa tillräckligt mycket hår så att det ser naturligt ut).

Nail hair extensions: Denna metod är mer permanent och kan sitta i flera månader om man sköter det som man ska. Löshåret är fördelat på slingor som har en vaxnagel i roten, denna smälter man ned vid insättning och låter den sedan stelna och sätta sig runt ens egna hår. Fästena blir ganska små och lätta att dölja, dessa skaver heller inte på ditt egna hår. En skonsam metod för den som har tid att sköta ett ganska krävande hår, om man vill att det ska sitta i länge såklart. Metoden passar alla hårtyper och man bestämmer själv hur många slingor man vill ha, perfekt för att få ett resultat som ser naturligt och äkta ut!

Tejphår: Detta är en metod som blir allt mer populär. Den är, som nail hair-löshåret, permanent och sitter i ett längre tag om man sköter det som man ska. Håret är fördelat på slingor om cirka 4 centimeter som man tejpar mot varandra, en slinga av ens egna hår ligger emellan löshårslingorna och fäster sig därefter väldigt bra. För den som har väldigt tunt hår är detta en perfekt metod då dessa fästen ser ut som din egen hårbotten.

Hitta rätt färg

Det gäller att man väljer rätt färg när man ska beställa, detta kan vara lite klurigt men efter lite noga research så ska det inte vara några problem. Titta noga på hur ditt egna hår ser ut och leta sedan efter löshår med samma färg. För att vara extra säker så kan man ofta låna hem färgprov från butiken där man ser olika hårtestar med färger, då kan man vara säker att man fått rätt. Många butiker erbjuder även hjälp med detta, oftast vill de bara att du mailar dem en bild på hur ditt hår ser ut just nu och så hjälper dem dig. Skulle det vara fel färg när du får det så får du oftast byta, så länge förpackningen är obruten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *